Przepis prosty:
200g płatków owsianych
ok.200g miodu
ok. 200g jogurtu naturalnego
2 jajka
dla urozmaicenia - pestki z dyni, rodzynki, pestki ze słonecznika, orzechy włoski i ziarenka kawy.
Wszystko mieszamy, w między czasie możemy nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Blachę wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Z mieszanki jaką uzyskaliśmy lepimy kulki, które układamy na folii/papierze i lekko spłaszczamy. Następnie blacha z masą ląduje na ok. 15 minut w piekarniku.
Ciastka powinny mieć złocisty kolor.
Oczywiście wyjmujemy je z piekarnika i cieszymy się pysznościami :)
Smacznego!!!
Wygląda całkiem apetycznie. Z lenistwa kulinarnego gotuje płatki w mleku z bananem. Jak ostygną to się robi masa jak ciasto i wtedy trochę podpiekam. Oczywiście kiedy się gotuje to je słodze. Muszę spróbować tych Twoich. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń